Peel- forbedring av hudoverflate og stimulering av hudens dypere lag

Ved en kjemisk peel påfører man huden en løsning av ingredienser som har lavere ph-verdi en huden selv. 

Huden opplever dette som en "mild skade" og svarer med å sette igang en rekke reparasjonsprosesser som gir en hudforbedring. 

Hver kjemiske peel har sine unike egenskaper, men generelt for alle er at de svekker bindingene mellom de døde cellene på hudoverflaten og øker produksjonen av nye, friske hudceller. Hvilken type peel man velger, avhenger av hudtilstanden man behandler og hva man ønsker å oppnå. Såkalte AHA-syrer, eller fruktsyrer, brukes gjerne til generell hudforbedring, behandling av pigment og for å øke hudens fuktnivå. BHA-syrer, som salisylsyre, er spesielt godt egnet til behandling av akne og rosacea. Dette fordi de erbetennelses-

dempende og reduserer hudens talgproduksjon. 

TCA er en kraftigere type peel som gjerne brukes til behandling av en solskadet hud med linjer, eller ved behandling av arr. Styrken på en peel bestemmes av hvor dypt ned i huden den virker. AHA-syrer virker hovedsaklig i overhuden, epidermis. BHA-syre trenger noe dypere ned i huden via talgkjertlene. TCA betegnes som en middels dyp peel, da den virker ned til underhuden, dermis. 

Jo kraftigere en peel er desto lenger tid vil det ta før huden er fullt restituert.

Etter en overflatisk peel vil huden normalt sett ikke flasse eller ha andre tegn på at den tilheler seg. 

Ved en klassisk TCA-peel er det imidlertid ikke uvanlig med en "nedetid" på 7-10 dager. I denne perioden vil huden flasse, være rød og irritert.

Innoaesthetics tilbyr nå en innovativ, såkalt biorevitaliserende TCA peel hvor man slipper denne "nedetiden". Man vil imidlertid ha behov for flere behandlinger for å oppnå samme resultat som ved en tradisjonell TCA peel.

Vi anbefaler alltid for- og etterbehandling i forbindelse med en middels dyp kjemisk peel. Dette fordi det vil øke effekten av selve peelen og sikre en rask tilheling i etterkant. Vi anbefaler gjerne forbehandling i 2-5 uker og etterbehandling i 5-7 dager eller til huden har normalisert seg. 

For mer informasjon om de ulike alternativene innen peel, gå til bestilling. 

Fra 1590,-

Please reload

  • w-facebook