Behandling med LED-lys

LED lysbehandling, eller "Low-level led lysterapi", er en noninvasiv phototherapi-behandling hvor man bruker lav-intensitet lys. Lyset har bestemte bølgelengder, 423nm-640nm, for å stimulere biologiske mekanismer på cellenivå. Behandlingen utføres sammen med maske tilpasset hudtilstand. 

NASA startet arbeidet med denne behandlingsformen og observerte positive resultater i bruk av LED lys terapi for sårtilheling.

Innen estetisk medisin har man sett fordelene ved å benytte LED i behandling av eksemtilstander, som psoriasis, samt rosacea, akne og generell hudforbedring. Man benytter ved de ulike indikasjonene forskjellige farger (rødt, blått, grønt og gult) avhengig av hva man skal behandle. 

Behandlingen gir ikke noe ubehag eller sosial nedetid og utføres på kun 10-20 minutter. Behandlingen kan gjøres alene eller i kombinasjon med andre teknikker, som peel eller mikroneedling. 

Virkningsmekanisme:

Led Lysterapi bidrar til å stimulere produksjonen av ATP i mitokondriene. Mitokondrier har en viktig rolle i metabolismen ved å produsere adenosin og trifosfat (ATP). ATP benyttes som energikilde i de fleste prosesser i celler. Uten ATP  vil cellene slutte å fungere.  Dersom ATP produksjon øker så blir det lettere for cellene å ta opp næringsstoffer raskere og bli kvitt avfallsstoffer raskere. ATP gir energi til cellene. Gjennom LED-lys-behandling blir det mer energi til cellene, som igjen øker mengder av elektroner til elektrontransportkjeden  som gir økt produksjonen av ATP.

 

LED lysterapi øker blodtilførselen til området ved å stimulere dannelsen av nye blodkar. Dette gjør at cellene får mer oksygen og næringsstoffer og tilhelingsprosessen går følgelig raskere. Transport av avfallsstoffer vekk fra det skadede området akselereres også.

LED lysbehandling reverserer prosessen med celledød; Etter en skade når cellen raskt en tilstand der celledød er uunngåelig. Hvis man behandler med LED lysbehandling umiddelbart etter at skaden har oppstått, kan denne prosessen reverseres gjennom økningen av ATP produksjon. 

LED lys behandling bidrar til å redusere irritasjon rundt nervevevet, og kan dermed redusere smerte. Ved behandling får man en kraftig økning av endorfiner og serotonin, som gir en ytterligere systemisk smertelindring og beroligende effekt. 

LED lysbehandling øker kollagenproduksjonen; Kollagen er et protein som er viktig for reparasjon av skadet vev, og utskiftning av gammelt vev. 

Når huden utsettes for skader, som ved betennelser, sår og lignende, vil den som del av en normal prosess dø og brytes ned. Når en celle dør trenger kroppen nye celler for å erstatte de som er skadet eller døde. LED lysterapi øker cellulær regenerasjon, altså nydannelse av friske celler. 

LED lysbehandling vil også styrke de ulike cellene, slik at de kan få tilbake normal funksjon og lage nye blodårer, nervevev etc. 

LED lysbehandling forårsaker ikke cellevekst eller kreft - celler ”lades” for å gjenvinne sin normale funksjon.

 

LED lys terapi reduserer inflammasjon og bidrar til at cellen tar opp næringsstoffer og oksygen fra omkringliggende vev og blodkar. LED lysterapi lindrer iskemi. Ødem består i hovedsak av to deler: En del med væske som skal evakueres gjennom blod-systemet og proteinholdig komponent som skal evakueres gjennom lymfesystemet.

Forskning har vist at lymfekarenes diameter og flyten i lymfesystemet kan dobles ved LED lysbehandling. Venøse og arterielle diameter kan også øke. Dette betyr at ødem kan tømmes raskt for å minimalisere hevelse.

640,-

Please reload

  • w-facebook