Fotona 5D - vår mest populære behandling

Fotona 5D - vår mest populære behandling

Fotona 5D - vår mest populære behandling

Ved å kombinere to ulike laser-teknologiene kan man behandle huden i alle lag og oppnå en total hudforbedring. Denne behandlingen kalles en Fotona 5D protokoll og er en av våre mest populære behandlinger.

Vedlikehold
12 mnd*
Behandlingsantall
4-6*
Nedetid
Lite/ingen
Behandlingsintervall
4-6 uker*
Smerter/ubehag
Mild/Moderat*
Kategori
Laser

*Intervaller, vedlikehold, nedetid og ubehag vil avhenge av type behandling og individuelle variasjoner.

Fotona 5D

Fotona 5D  er en innovativ laserbehandling som bruker en unik kombinasjon av to komplementære laser bølgelengder - Nd Yag og Erbium Yag - for å behandle  forskjellige «dimensjoner» av huden og forynge og stramme opp alle hudens lag, fra innsiden og ut. Fotona 5D gjør det mulig å oppnå en markant forbedring, uten behov for operasjon eller kunstige inngrep, gir langvarige resultater og sikrer et naturlig utseende. Dette har gjort Fotona 5D behandlingen til klinikkens mest populære behandling.

Synlig og merkbar hudforbedring, også uten nedetid

Erbium Yag har en "ablativ" teknologi - kan fjerne skader i huden - og er derfor blant de aller mest effektive laserne til behandling av rynker, arr og for generell hudforbedring. Men, Erbium Yag kan også brukes for å generere varme i det dypere hudlaget og stimulere til økt produksjon av kollagen og elastin.

Nd Yag laser er en «ikke-ablativ» laser. Her reagerer laserlyset med pigment og hemoglobin, varmer opp og destruerer disse målstrukturene, uten å gi skade på hudoverflaten. Nd Yag laser er det foretrukne valget i behandling av blodkar, rødhet, pigment og hår da den presist treffer, varmer opp og ødelegger det ønskede målet uten å skade omkringliggende vev. Men, Nd Yag kan også brukes for å generere varme i underhuden og stramme opp og øke produksjon av kollagen.

Fotona laseren skiller seg fra andre lasere ved at den gjør det mulig for oss å tilby oppstramming og hudforbedring, uten å gi synlige skader på huden og dermed uten nedetid. Ved å benytte oss av egenskapene ved begge laserteknologiene kan vi gi en skånsom men spesifikk oppvarming av huden  og oppnå umiddelbar kollagenoppstramming i tillegg til en langvarig kollagenstimulering. Dette resulterer i reduksjon av rynker, oppstramming av huden og en generell hudforbedring. Behandlingsmetoden kan benyttes over alt på kroppen.

Dersom du ikke har mulighet til å ha noe sosial nedetid kan vi likevel utføre en "Fotona 5D" protokoll. Vi tilpasser da det siste steget i behandlingen og unnlater laserpeel av hudoverflaten.

Fotona laseren tilbyr et bredt spekter av behandlinger, som "Smooth Eye", "Tightsculpting", "Liplase", "Hairestart", "Hydralase", "Nightlase" og "Fotona 5D". Dette er bare ulike måter å bruke laseren på for å oppnå forbedring av alt fra snorking til hårtap og er alle behandlinger vi tilbyr. ved klinikken. Bestill gjerne en gratis konsultasjon for veiledning til ditt behov.


Skreddersydde behandlinger

I klinikken tilbyr vi individuelt tilpassede behandlinger hvor det er mulig å adressere flere indikasjoner i en og samme behandling. Vi lager da en behandlingsplan tilpasset dine ønsker og behov og tar betalt for tiden vi bruker på denne behandlingsprotokollen.

Eksempelvis kan man da stramme opp øyeområdet, redusere linjer på overleppe og også gi oppstramming i én og samme behandling. Dette gir raskere resultater og er også mer kostnadseffektivt og tidsbesparende for deg som pasient.


Forbehandling
Plus Icon - Inner Webflow Template

Forbehandling, altså behandling hjemme med tilpassede produkter, anbefales ved alle medisinske
hudbehandlinger og spesielt før laser. Dette fordi man ved å stimulere hudcellene i forkant av behandling vil bidra til at de responderer raskere og bedre, man vil ha en kortere sosial "nedetid" og også redusere risiko for eventuelle komplikasjoner. Så, bruk av aktive ingredienser i forkant, som retinol/A vitamin anbefales.  Forbehandling innebærer at man øker cellefornyelsen og eksfolierer av døde og skadete hudceller, dette vil du kunne oppleve som tørrhet og lett sårhet i huden og kan avhjelpes ved å tilføre fukt.

Under selve behandlingen
Plus Icon - Inner Webflow Template

Under selve behandlingen vil man kunne kjenne ubehag, i form av

 • Ulik intensitet av varme
 • Svie/stikkende følelse
 • Små «smell»
 • Brent lukt av dunhår

Du vil under behandlingen ha tilgang på kjøling, noe som vil lindre ubehag.

Ved behandling av arr og ved kraftigere laserbehandlinger vil du få bedøvelseskrem i forkant av behandlingen.

Plus Icon - Inner Webflow Template

Nedetiden er tiden umiddelbart etter behandlingen og noen dager frem, hvor huden nå har vært utsatt for et kontrollert traume, og er i restitusjon.

Nedetiden kjennetegnes av :

Rødhet, varmefølelse, lett hevelse, svie, sårhet/ømhet, mørkning av pigment. Normalt sett er nedetiden etter en Fotona 5D behandling minimal, kortvarig og kan i stor grad tilpasses dine begrensninger.

I nedetiden er det viktig at huden får ro til å restituere seg, på samme måte som at muskler trenger hvile etter en treningsøkt for å bygge seg opp. I denne perioden ønsker vi ikke å påføre huden aktive ingredienser, kun fukt, fettstoffer og solbeskyttelse.

•  Unngå badstu og trening/aktiviteter samme dag, og helst til huden er normalisert.

•  Påfør krem til etterbehandling, gjentatte ganger i løpet av dagen hvis du føler behov for dette.

•  Unngå direkte soleksponering. Bruk solfaktor 30 eller høyere, også innendørs, og bruk solhatt/caps.

•  Unngå å plukke på/dra i evt flass.

•  Vask huden forsiktig og klapptørk med et mykt håndkle etter vask.

HUSK!
Ingredienser som retinol, tretinoin, fruktsyrer og salisylsyre svekker bindingene mellom døde hudceller som normalt befinner seg i det øverste hudlaget. Dette kan oppleves som sårhet i huden og er årsaken til at vi anbefaler at du avstår fra bruk av produkter med aktive ingredienser i 3-7 dager før laserbehandling.
Etterbehandling
Plus Icon - Inner Webflow Template

I dagene etter behandling trenger huden fukt og beroligende ingredienser. I denne perioden skal du unngå produkter som inneholder aktive ingredienser som syrer og retinol. Når huden føles normal igjen, anslagsvis etter 3-7 dager, gjenopptar man aktive ingredienser for å fortsette å stimulere huden til neste behandling.

Ved en serie med medisinske hudbehandlinger ser opplegget gjerne slik ut;

•  Forbehandling i 2-6 uker med tilpassede produkter

•  Kun rens, fukt og solfaktor de siste 5-7 dager før behandling

•  Behandling i klinikk

•  Etterbehandling i 3-7 dager/til huden føles normal.

•  Forbehandling til neste behandling, inntil 5-7 dager før, fra da kun rens, fukt og solfaktor.

Kontraindikasjoner
Plus Icon - Inner Webflow Template

Generelt kan man si at både du og huden din skal være frisk når du kommer til behandling. Før behandling vil du få tilsendt et samtykkeskjema hvor du vil få informasjon om behandlingen. Du vil også bli bedt om å fylle ut et helseskjema som vil gi oss informasjon om din helsetilstand og eventuelle kontraindikasjoner, slik at vi kan avgjøre hvorvidt det er trygt å gjennomføre behandlingen.

 • Siste uken før behandling bør man unngå kremer som kan gjøre huden «sensitiv», som retinol/vit A, AHA syrer/fruktsyrer, salisylsyre, benzylperoxid, hydrokinon, azelainsyre, kojicsyre.
 • For å redusere faren for blåmerker kan man i 5-10 dager før behandling unngå omega 3/tran, vitamin A, D, E, K, Ibux/Naproxen, blodfortynnende medikamenter, alkohol, hvitløk, grønn te, ingefær, gurkemeie, ginseng, kanel, cayenne pepper, linfrø, gingko biloba, echinacea. Seponering av blodfortynnende må skje i samråd med lege.
 • 2 uker før behandling bør man unngå: Krystallsliping, kjemisk peel, elektrolyse, spraytan, hårfjerning med voks eller fillerbehandling i området som skal behandles
 • Unngå selvbruning, solarium og soling 4 uker før behandling
 • 3 mnd før behandling bør man unngå: Behandling med tetracykliner/antibiotika, kortison
 • 6 mnd før behandling bør man unngå: Annen laser/IPL/kirurgi/radiofrekvens/ultralyd i i området, isotretinoin, cytostatika/cellegift
 • Tendens til keloide (opphøyde) arr er en kontraindikasjon for behandling
 • Man bør ikke ha eksem eller forkjølelsessår i området som skal behandles
 • Graviditet eller amming er kontraindikasjon for behandling
 • Ved nedsatt immunforsvar, influensa eller pågående medisinsk behandling bør behandlingen utsettes
 • Reise til sydlige strøk/soleksponering kommende 4-6 uker krever særskilt solbeskyttelse
 • Ved diabetes type 1 og dårlig regulert type 2 bør du konferere med behandleren din
 • Ved tidligere hudkreft, informér behandleren din
 • Fotosensitiviserende produkter/medisiner som ACE-hemmere, vanndrivende, p-piller, karoten-produkter bør oppgis til behandler
 • Du bør ikke ha blåmerker i området som skal behandles
NEste behandling