Hjemmebehandling

Hjemmebehandling

Hjemmebehandling

"Ved bruk av riktige produkter skal du kunne forvente å både se og føle en endring i huden din. Å bruke produkter som ikke gir dette, fremstår for meg litt meningsløst"  -Rannveig-

Vedlikehold
Behandlingsantall
Nedetid
Behandlingsintervall
Smerter/ubehag

*Intervaller, vedlikehold, nedetid og ubehag vil avhenge av type behandling og individuelle variasjoner.

Hudforbedring, kun ved bruk av hjemmeprodukter, er fullt oppnåelig. Dette krever imidlertid at produktene er i kategorien "cosmeceuticals", noe som innebærer at de har høyere konsentrasjoner av aktive virkestoffer, leveringssystemer som sikrer at virkestoffene penetrerer hudbarriæren og virker der de er ment å virke - på cellenivå. Disse produktene har ofte ingredienser, nivåer av ingredienser og dokumentert effekt på linje med reseptbelagte produkter. En del av produktene vi selger er også reseptbelagte og foreskrives av klinikkens ansvarlige lege. Produkter i kategorien "cosmeceuticals" selges av autorisert helsepersonell som kan tilby veiledning i bruk av dem.

Hjemmebehandling er noe vi alltid anbefaler i kombinasjon med behandlinger i klinikk, men kan også utføres alene. Denne måten å oppnå en hudforbedring er et godt alternativ dersom du av ulike grunner ikke har mulighet til å utføre behandlinger, men likevel ønsker å sikre god hudhelse, behandle ulike hudtilstander eller forsinke aldring av huden. Eksempler på hudtilstander som responderer godt på hjemmebehandling er akne, rosacea, aldring og pigmentproblematikk.

Før en hjemmebehandling går vi i en konsultasjon gjennom alle forhold som kan påvirke huden din, utfører en analyse av din hudtype og -tilstand og setter sammen et hudprogram basert på dette, dine ønsker og eventuelle begrensninger. Et vellykket hjemmeprogram krever at du forplikter deg til en egeninnsats over en periode på 3-6 måneder, men vi er her for å hjelpe deg i et slikt behandlingsløp, vil gi deg råd og veiledning underveis og tilpasser opplegget ved behov.

Om et komplett hudprogram virker for omfattende, så vit at du kun ved å bytte ut 2-3 produkter også vil kunne se og merke forbedring av huden din.

Vi anbefaler en Visia skanning av huden før og etter en hjemmebehandling, da dette vil gi deg en helt konkret tilstandsanalyse av huden din, både før og etter behandling, virke motiverende og også vise en svært målbar effekt av behandlingen.

Ved bruk av medisinske hudprodukter hjemme kan man oppleve reaksjoner, avhengig av produkttype, hensikt med bruken, hudtype og den enkeltes sensitivitet. Dette kan i stor grad unngås ved gradvis tilvenning til produktene og er noe vi vil veilede deg i.

Her er noen vanlige reaksjoner:

  1. Rødhet: Mange aktive ingredienser, som retinoider eller syrer, kan forårsake midlertidig rødhet i huden, spesielt ved første gangs bruk eller hvis de blir brukt for ofte.
  2. Tørrhet og flassing: Produkter som eksfolierer huden eller stimulerer cellefornyelse kan føre til økt tørrhet og flassing, spesielt i starten av behandlingen.
  3. Kløe eller prikking: Dette kan være en reaksjon på visse ingredienser i produktet og kan indikere at huden blir irritert.
  4. Brennende følelse: Noen kan oppleve en kortvarig brennende følelse rett etter påføring av produktet.
  5. Utslett eller kviseutbrudd: Noen produkter, spesielt de som åpner porene eller øker cellefornyelsen, kan føre til midlertidige kviseutbrudd. Dette kan også skje hvis produktet ikke passer til hudtypen eller hvis det oppstår en allergisk reaksjon.
  6. Stramhet: Noen produkter, spesielt de som inneholder hyaluronsyre eller andre fuktbindende ingredienser, kan gi en stram følelse på huden.
  7. Økt solsensitivitet: Mange medisinske hudprodukter, spesielt de som inneholder syrer eller retinoider, kan øke hudens følsomhet for solen, noe som gjør det lettere å bli solbrent eller utvikle pigmentflekker.
  8. Misfarging: Noen produkter, spesielt de som inneholder sterke ingredienser for pigmentkorreksjon, kan forårsake midlertidig misfarging av huden hvis de ikke brukes riktig.

Hvis noen av disse reaksjonene vedvarer eller virker ekstreme, er det viktig å slutte med produktet og konsultere oss. Det er også viktig å lese og følge instruksjonene vi gir deg.


NEste behandling
Hjemmebehandling