Nd Yag laser

Nd Yag laser

Nd Yag laser

Laser er en effektiv behandlingsform av en rekke ulike hudtilstander og indikasjoner innen estetisk medisin. Nd Yag er mest kjent for behandling av kar, rødhet og hår, men har et vesentlig bredere spekter av behandlinger enn dette.

Vedlikehold
6-12 mnd*
Behandlingsantall
4-8*
Nedetid
3-5 dager
Behandlingsintervall
4-8 uker*
Smerter/ubehag
Mild/Moderat*
Kategori
Laser

*Intervaller, vedlikehold, nedetid og ubehag vil avhenge av type behandling og individuelle variasjoner.

Blodkar og rødhet

NdYag laser er det foretrukne valget i behandling av blodkar, rødhet og andre "vaskulære lesjoner".

Sprengte blodkar er små, utvidete blodkar som oppstår ytterst i hudvevet, og forekommer oftest i ansikt eller på bena. Faktorer som disponerer for sprengte blodkar er varierende, og kan i flere tilfeller henge sammen med graviditet, arvelighet, soleksponering, hormonbehandlinger, overvekt eller underliggende sykdommer. Sprengte blodkar er ufarlige, men har ingen funksjonell verdi for kroppen og kan trygt fjernes med laser hvis de oppleves skjemmende.

Lyset fra laseren absorberes av det røde pigmentet i blodkaret slik at det varmes opp. Varmen forårsaker at blodet i karet koagulerer, karveggen ødelegges og blodkaret kollapser. Lymfesystemet i kroppen rydder opp det som er skadet, som ved et blåmerke, og blodkarene forsvinner gradvis i løpet av 2-6 uker. Som oftest ser du resultatet med engang, men noen ganger vil du trenge flere behandlinger.

Hårreduksjon

Hårreduksjon med laser er en effektiv behandling for langvarig hårreduksjon. Kliniske studier viser at man kan oppnå en reduksjon på 70%-90% etter en full serie av behandlinger. Noen personer kan oppleve permanent hårfjerning etter en serie med laser for hårreduksjon, mens andre opplever at noen hår kommer gradvis tilbake over tid. Studier har vist at selv når hår kommer tilbake, er de ofte tynnere og lysere enn før. Normalt sett kreves det flere behandlinger for å oppnå optimal hårreduksjon, da håret har flere vekstfaser, og laseren er mest effektive i den aktive vekstfasen.

I behandling med Nd Yag for hårreduksjon benytter vi oss av laserlyset for å redusere blodtilførselen til hårsekkene og dermed svekke disse. I behandling med IPL ledes lysenergien ned i hårsekken via fargen i håret. Resultatet av behandlingene vil avhenge av hudfarge, hårets tykkelse og farge, genetisk disposisjon for hårvekst, hormonell ubalanse, sykdommer og medisinering.

Aknebehandling


Ved å benytte oss av varmen fra laserlyset kan vi også behandle akne i aktiv fase.

Akne (kviser) er en betennelse i talgkjertler i huden, oftest lokalisert i ansiktet og på øvre del av overkroppen. Årsakene er sammensatt og består av økt talgproduksjon og talg som blokkerer talgets utførselsgang (porer), samt oppvekst av akne-bakterier og påfølgende betennelse. Årsak til den økte talgproduksjonen kan være hormoner og/eller genetikk.

Laserbehandling mot kviser er ikke noen ny behandling for denne hudsykdommen, men har i de siste årene blitt mye mer effektiv og blir i svært mange tilfeller sett på som god behandling alene eller i kombinasjon med gode hjemmeprodukter der behovet for sterke medisiner som Isotretinoin ikke er nødvendig.

I behandling av akne bruker vi Nd Yag laser som angriper og demper betennelsen i overaktive talg kjertler og reduserer forekomsten av akne bakterier i huden. En positiv bieffekt av laser-behandlingen er at den også stimulerer kollagen-produksjonen i det aktuelle området, noe som minsker sannsynligheten for å få arr.

For å forhindre arrdannelse anbefaler vi å behandle akne så tidlig som mulig. Ta gjerne kontakt med oss for råd og veiledning.

Neglsopp

Soppinfeksjon under neglene (onykomykose, tinea unguium) fører til at neglene blir gulaktige, porøse, fortykkede og deformerte. Det er mest vanlig å få neglesopp på tærne, men i noen tilfeller kan også fingerneglene angripes. Neglesopp i seg selv er ikke alvorlig, men infeksjonen kan over tid ødelegge neglene.

Behandling av neglsopp med fotona-laser er veldig effektivt. Laseren gir intense laserpulser som går gjennom den friske delen av neglen, og overfører termisk energi som blir absorbert av soppvevet og ødelegger dette. Selve behandlingen tar mellom 15 og 20 minutter.

Det er nødvendig med ca fire behandlinger med ca to ukers mellomrom. Selv om soppen dør raskt, tar det tid før en sunn negl vokser ut. For stortåneglen vil denne prosessen ta om lag 12 måneder, og for den minste neglen ca 6 måneder.

Andre indikasjoner vi kan behandle med Nd Yag

Akne - akne arr - kirurgiske arr - blodkar - rosacea - generell rødhet - rynker - strekkmerker - hårreduksjon - stimulering av hårvekst - oppstramming av hud på ansikt/kropp - snorking - vorter - varicer - milier - fibromer - skin tags - cellulitt - oppstramming øvre og nedre øyelokk - neglsopp- venous lake - kirsebær angiomer - naturlig leppeforstørring - fettreduksjon ansikt/kropp - skulpturering av ansikt/kropp.

Vi bruker ved klinikken både IPL, laser eller en kombinasjon av disse, avhengig av hvilken tilnærming som gir best respons hos den enkelte.


Forbehandling
Plus Icon - Inner Webflow Template

Forbehandling, altså behandling hjemme med tilpassede produkter, er ikke nødvendig før behandling med en Nd Yag laser.

Akne krever oftest en bredere tilnærming og vi anbefaler derfor samtidig behandling med tilpassede hjemmeprodukter. Behandling av soppinfeksjoner vil også kunne kreve samtidig lokalbehandling.

Ved behandling av hår skal hårene barberes 1-2 dager før behandling. I motsatt fall vil lysenergien kunne absoberes av pigment i håret som befinner seg over hudoverflaten og føre til små forbrenninger i huden.

Under selve behandlingen
Plus Icon - Inner Webflow Template

Under selve behandlingen vil man kunne kjenne ubehag, i form av

 • Ulik intensitet av varme
 • Stikkende følelse/følelse av strikk som smekkes mot huden
 • Små «smell», brent lukt av dunhår
Plus Icon - Inner Webflow Template

Nedetiden er tiden umiddelbart etter behandlingen og noen dager frem, hvor huden nå har vært utsatt for et kontrollert traume, og er i restitusjon.

Det er lite nedetid knyttet til behandling med Nd Yag, men huden kan være:

•  Rød, varm, i noen tilfeller lett hevelse

HUSK!
Ingredienser som retinol (A vitamin), tretinoin og fryktsyrer svekker bindingene mellom døde hudceller som normalt befinner seg i det øverste hudlaget. Dette kan for enkelte føre til forbigående sårhet. Det er derfor anbefalt å unngå produkter med aktive ingredienser i dagene før behandling, så du ikke er sensitiv i huden når vi skal behandle deg.
Etterbehandling
Plus Icon - Inner Webflow Template

Selv om du ikke har noen synlige tegn på at du har utført en behandling, er det viktig at huden får ro til å restituere seg, på samme måte som at muskler trenger hvile etter en treningsøkt.

•  Unngå badstu og trening/aktiviteter samme dag

•  Påfør fuktighetskrem ved behov

•  Unngå direkte soleksponering. Bruk solfaktor 30 eller høyere, også innendørs

Kontraindikasjoner
Plus Icon - Inner Webflow Template

Generelt kan man si at både du og huden din skal være frisk når du kommer til behandling. Før behandling vil du få tilsendt et samtykkeskjema hvor du vil få informasjon om behandlingen. Her vil du også bli bedt om å gi oss informasjon om din helsetilstand og eventuelle kontraindikasjoner, slik at vi kan avgjøre hvorvidt det er trygt å gjennomføre behandlingen.

 • Siste uken før behandling bør man unngå kremer som kan gjøre huden «sensitiv», som retinol/vit A, AHA syrer, BHA syrer, benzylperoxid, hydrokinon, azelainsyre, kojicsyre
 • For å redusere faren for blåmerker kan man i 5-10 dager før behandling unngå omega 3/tran, vitamin A, D, E, K, Ibux/Naproxen, blodfortynnende medikamenter, alkohol, hvitløk, grønn te, ingefær, gurkemeie, ginseng, kanel, cayenne pepper, linfrø, gingko biloba, echinacea
 • Siste 2 uker før behandling bør man unngå: Krystallsliping, kjemisk peel med fruktsyrer, elektrolyse, spraytan, hårfjerning med voks
 • Unngå selvbruning, solarium og soling 4 uker i forkant av behandling
 • Vent 3 måneder med behandling etter tetracykliner/antibiotika og kortison
 • Siste 3-6 mnd bør man unngå: Laser/IPL/kirurgi/radiofrekvens/ultralyd i i området, isotretinoin, cytostatika/cellegift
 • Tendens til keloide (opphøyde) arr er en kontraindikasjon for behandling
 • Man bør ikke ha eksem eller forkjølelsessår i området som skal behandles
 • Graviditet eller amming er kontraindikasjon for behandling
 • Ved nedsatt immunforsvar, forkjølelse/influensa eller pågående medisinsk behandling bør laserbehandling utsettes
 • Reise til sydlige strøk/soleksponering kommende 4 uker krever særskilte tiltak
 • Ved diabetes type 1 og dårlig regulert type 2, konferér med behandleren din
 • Ved tidligere hudkreft, informér behandleren din
 • Ved fotosensitiviserende produkter/medisiner som ACE-hemmere, vanndrivende, p-piller, karoten-produkter - konferér med behandleren din
 • Du bør ikke ha blåmerker i området som skal behandles
NEste behandling