Stimulering til hårvekst

Stimulering til hårvekst

Stimulering til hårvekst

Fotona HaiRestart ® hårvekststimulering er en effektiv metode for å behandle håravfallsforstyrrelser.

Vedlikehold
12 mnd
Behandlingsantall
4-10
Nedetid
Ingen
Behandlingsintervall
4 uker
Smerter/ubehag
Mild
Kategori
Laser

*Intervaller, vedlikehold, nedetid og ubehag vil avhenge av type behandling og individuelle variasjoner.

Hårtap (androgen alopesi) er et fenomen som de fleste menn vil oppleve. Det er ikke en sykdom, men noen menn føler seg så plaget av hårtapet, at de ønsker behandling for det. Håret blir først tynt i tinningen og panneregionen. Senere brer uttynningen seg til issen og hårgrensen rykker fra pannen lengre og lengre bakover. Alminnelig hårtap er arvelig, og skyldes en påvirkning av det mannlige kjønnshormonet testosteron som får hårsekkene til å skrumpe og avkorter hårets vekstfase. Håret blir tynnere og tynnere, og senere stopper hårveksten helt opp.

Hos kvinner er hårtapet mer diffust, og det blir ikke så uttalt som hos menn. Hårtap hos kvinner er også ganske vanlig og viser seg som en uttynning av håret foran og midt på hodet.

Flekkvis håravfall (alopecia areata) er en sykelig form for hårtap som skyldes en betennelsesreaksjon omkring hårsekkene, og gjør at hårene går til grunne. Vanligvis oppstår det en eller flere runde eller ovale områder hvor håret faller av. Bare flekker kan oppstå overalt på hodet. I sjeldne tilfeller faller alt håret av hodet (alopecia totalis).

Årsaken til flekkvis håravfall skyldes antagelig at kroppen danner et antistoff som er rettet mot hårsekkene. Arvelige forhold har betydning, og det er økt risiko hos nære slektninger. I noen tilfeller kan flekkvis håravfall oppstå på grunn av soppinfeksjon i hodebunnen. Hos pasienter som får cellegift kan hårtap oppstå som en bivirkning til behandlingen. Denne formen for hårtap er midlertidig, dvs. hårveksten vender tilbake når behandlingen er overstått.

For å få et godt resultat med laser bør behandlingen starte når håret begynner og tynnes ut. Ved flekkvis håravfall anbefaler vi at årsaken til hårtap utredes hos lege før en eventuell behandling med laser.

Fotona tilbyr en ikke-invasiv laserbehandling av hårvekst og har vist seg som en effektiv metode i behandling av hårtap. I denne behandlingen benytter vi oss av Fotona SMOOTH ® modus som skånsomt leverer en optimal infrarød laserbølgelengde til vevet, noe som gir maksimal absorpsjon i huden, trigger hodebunnen på en sikker og kontrollert måte og stimulerer «hvilende» hårsekker.

Flere kliniske studier av behandlingen har vist høy effekt, fravær av bivirkninger, betydelig forbedring av hårvekst sammen med økt hårtetthet og en stabilisering av hårtap.

I et studie (Day D. et al., 2021) så man forbedring i hårkvalitet hos 93 % av pasientene , som ikke hadde sammenheng med alder eller AGA-grad*. I andre studier (Dekeyser B., 2019 og Mercik G. et al., 2021) rapporterte pasienter også en mer elastisk og mindre tørr hodebunn, tykkere, sterkere, sunnere og tettere hår enn tidligere.

*AGA = androgen alopeci


Forbehandling
Plus Icon - Inner Webflow Template

Det er ikke nødvendig med forbehandling før hårstimulering med laser. Men, dersom man har samtidige problemer som påvirker tilstanden til hodebunnen, som flass eller seboréisk eksem, bør dette behandles samtidig.

Under selve behandlingen
Plus Icon - Inner Webflow Template

Under selve behandlingen vil man kunne kjenne et lett ubehag i form av varme og en "stikkende" følelse fra laserlyset.

Plus Icon - Inner Webflow Template

Nedetiden er tiden umiddelbart etter behandlingen og noen dager frem, hvor huden nå har vært utsatt for et kontrollert traume, og er i restitusjon.

Det er normalt sett ingen nedetid etter behandling med laser for stimulering av hårvekst, men enkelte kan oppleve

• Lett rødhet og varmefølelse

Selv om det ikke er synlige tegn på at du har utført behandlingen, er det viktig at huden får ro til å restituere seg, på samme måte som at muskler trenger hvile etter en treningsøkt for å bygge seg opp. I denne perioden ønsker vi ikke å påføre huden aktive ingredienser, så unngå fargebehandling av håret i dagene etter behandling.

HUSK!
Det kan være mange årsaker til hårtap og enkelte krever medisinsk behandling. Ved flekkvis håravfall ønsker vi at du utreder årsaken hos lege før du bestiller behandling med laser.
Etterbehandling
Plus Icon - Inner Webflow Template
Kontraindikasjoner
Plus Icon - Inner Webflow Template

Generelt kan man si at både du og huden din skal være frisk når du kommer til behandling. Før behandling vil du få tilsendt et samtykkeskjema hvor du vil få informasjon om behandlingen. Her vil du også bli bedt om å gi oss informasjon om din helsetilstand og eventuelle kontraindikasjoner, slik at vi kan avgjøre hvorvidt det er trygt å gjennomføre behandlingen.

 • Siste uken før behandling bør man unngå kremer som kan gjøre huden «sensitiv», som retinol/vit A, AHA syrer, BHA syrer, benzylperoxid, hydrokinon, azelainsyre, kojicsyre. Man bør heller ikke nylig ha satt botox i området som skal behandles
 • For å redusere faren for blåmerker kan man i 5-10 dager før behandling med dermapen, mesoterapi og Clear Lift unngå omega 3/tran, vitamin A, D, E, K, Ibux/Naproxen, blodfortynnende medikamenter, alkohol, hvitløk, grønn te, ingefær, gurkemeie, ginseng, kanel, cayenne pepper, linfrø, gingko biloba, echinacea
 • Siste 2 uker før behandling bør man unngå: Krystallsliping, kjemisk peel med fruktsyrer, elektrolyse, spraytan, hårfjerning med voks eller fillerbehandling i området som skal behandles
 • Unngå selvbruning, solarium og soling 6 uker før IPL
 • Siste 3 mnd før behandling bør man unngå: Behandling med tetracykliner/antibiotika, kortison
 • Siste 3-6 mnd bør man unngå: Laser/IPL/kirurgi/radiofrekvens/ultralyd i i området, isotretinoin, cytostatika/cellegift
 • Tendens til keloide (opphøyde) arr er en kontraindikasjon for behandling
 • Man bør ikke ha eksem eller forkjølelsessår i området som skal behandles
 • Graviditet eller amming er kontraindikasjon for behandling
 • Nedsatt immunforsvar, forkjølelse/influensa eller pågående medisinsk behandling
 • Reise til sydlige strøk/soleksponering kommende 4-6 uker (Krever særskilte tiltak)
 • Diabetes type 1 og dårlig regulert type 2
 • Tidligere hudkreft (informér behandleren)
 • Fotosensitiviserende produkter/medisiner som ACE-hemmere, vanndrivende, p-piller, karoten-produkter
 • Blåmerker (IPL, Clear Lift)
NEste behandling