Mesoterapi

Mesoterapi

Mesoterapi

Mesoterapi er en målrettet behandling hvor potente næringskomplekser injiseres for å oppnå spesifikke effekter og styrke hudens naturlige evne til å regenerere seg.

Vedlikehold
6 mnd
Behandlingsantall
4-6
Nedetid
Lite/ingen
Behandlingsintervall
2 uker
Smerter/ubehag
Mild

*Intervaller, vedlikehold, nedetid og ubehag vil avhenge av type behandling og individuelle variasjoner.

En coctail av ingredienser direkte inn i hudens dypere lag

Mesoterapi er en behandlingsmetode som har blitt stadig mer populær innen medisinsk hudpleie. Denne teknikken innebærer mikroinjeksjoner med små doser av spesielle løsninger direkte inn i epidermis eller dermis for å oppnå visse ønskede effekter.

Formål:

 1. Hudforyngelse: Mesoterapi er ofte brukt for å revitalisere og hydrere huden, noe som gir den et friskere og mer ungdommelig utseende. Dette oppnås ved å injisere en blanding av vitaminer, aminosyrer, mineraler og hyaluronsyre.
 2. Reduksjon av fine linjer og rynker: Ved å stimulere kollagenproduksjon og tilføre næring direkte til hudens celler, kan mesoterapi bidra til å redusere utseendet av fine linjer og rynker.
 3. Behandling av håravfall: Mesoterapi kan også brukes til å behandle visse former for håravfall ved å stimulere hodebunnen, forbedre blodsirkulasjonen og tilføre essensielle næringsstoffer.
 4. Reduksjon av cellulitter og fettreduksjon: Løsninger som er spesielt designet for å bryte ned fett, kan injiseres i problemområder for å redusere utseendet av cellulitter og fettavleiringer.
 5. Behandling av pigmentering og arr: Mesoterapi kan også bidra til å redusere hyperpigmentering og forbedre teksturen av arrvev ved å fremme cellefornyelse og tilheling.
 6. Forbedring av hudens elastisitet: Ved å fremme produksjonen av elastin, kan mesoterapi bidra til å forbedre hudens elastisitet og fasthet.


Det er viktig å merke seg at mens mesoterapi kan gi bemerkelsesverdige resultater alene, kan det ofte brukes i kombinasjon med andre medisinske hudpleiebehandlinger for å forsterke og forlenge effektene.

Forskjellige områder i ansiktet kan behandles med spesifikke sammensetninger for målrettet å behandle ulike indikasjoner; Man kan legge såkalte ”vektorer” langs kinnben og kjeve for å definere og stramme opp disse partiene, man kan jobbe direkte i linjer for å gjøre disse mildere, man kan behandle lokalt under hake for å redusere fett, man kan behandle området rundt øyne for å redusere hevelse, mørke ringer og linjer eller man kan dempe betennelse, tilføre antioksidanter eller lysne pigmenteringer. Behandlingen egner seg også svært godt på områder som hals, bryst, hender, mage og innside av armer og lår.

Effekten sees allerede 3-7 dager etter behandling men vil være mest fremtredende etter 3-4 behandlinger.  Det anbefales en serie på 4-6 behandlinger med to ukers mellomrom. Behandlingen er ikke smertefull, kun ubehagelig, men ved behov kan du bestille lokalbedøvelse før behandling.


Forbehandling
Plus Icon - Inner Webflow Template

Behandling med mesoterapi krever ingen forbehandling av huden, men som ved andre behandlinger erfarer vi at en hud som stimuleres med hjemmeprodukter responderer bedre på behandlingen.

For å redusere faren for blåmerker kan man i 5-10 dager før behandling unngå omega 3/tran, vitamin A, D, E, K, Ibux/Naproxen, blodfortynnende medikamenter, alkohol, hvitløk, grønn te, ingefær, gurkemeie, ginseng, kanel, cayenne pepper, linfrø, gingko biloba, echinacea

Under selve behandlingen
Plus Icon - Inner Webflow Template

Under selve behandlingen vil man kunne kjenne ubehag, i form av

Lette stikk fra nål eller "turtlepin" (Et slags "stempel" bestående av flere korte nåler)

Ved injeksjon av ingredienser som har til hensikt å redusere fett eller stramme opp vil man kunne kjenne en sprengende følelse.

Plus Icon - Inner Webflow Template

Siden mesoterapi er en minimalt invasiv prosedyre, er det lite nedetid, men det kan være noe rødhet eller hevelse på injeksjonsstedene rett etter behandlingen og enkelte kan oppleve litt kløe.

Etterbehandling
Plus Icon - Inner Webflow Template

Huden har nå fått tilført aktive ingredienser som "virker" i huden. Det er derfor ønskelig at huden får tid og ro til å utføre de oppgavene som er igangsatt

•  Unngå badstu og trening/aktiviteter samme dag

•  Unngå direkte soleksponering i timene etter behandling

Kontraindikasjoner
Plus Icon - Inner Webflow Template

Mesoterapi er generelt sett en trygg behandling, men som med alle medisinske prosedyrer, er det visse kontraindikasjoner og forholdsregler man bør være oppmerksom på. Generelt kan man si at både du og huden din skal være frisk når du kommer til behandling. Før behandling vil du få tilsendt et samtykkeskjema hvor du vil få informasjon om behandlingen. Her vil du også bli bedt om å gi oss informasjon om din helsetilstand og eventuelle kontraindikasjoner, slik at vi kan avgjøre hvorvidt det er trygt å gjennomføre behandlingen.

De vanligste kontraindikasjonene for mesoterapi:

 1. Graviditet og amming: Mesoterapi anbefales ikke for gravide eller ammende kvinner.
 2. Aktiv hudinfeksjon: Enhver aktiv hudinfeksjon, inkludert herpesutbrudd, betennelse, soppinfeksjon eller annen type hudsykdom, kan være en kontraindikasjon.
 3. Blodsykdommer: Personer med blødningssykdommer, som hemofili, eller de som tar blodfortynnende medisiner, kan ha økt risiko for blødning og blåmerker.
 4. Allergier: Pasienter med kjente allergier mot ingrediensene som brukes i mesoterapiløsningene, bør ikke få behandlingen.
 5. Autoimmune sykdommer: Personer med visse autoimmune sykdommer kan ha en økt risiko for komplikasjoner og bør diskutere dette med behandleren sin.
 6. Diabetes: Diabetikere, spesielt de som ikke har god kontroll på sykdommen, kan ha en redusert helingsprosess.
 7. Hudkreft: Aktive eller tidligere hudkreftlesjoner i behandlingsområdet kan være en kontraindikasjon.
 8. Bruk av visse medikamenter: Noen medisiner, spesielt de som påvirker immunsystemet eller helingsprosessen, kan være kontraindikasjoner.
 9. Hudsykdommer: Tilstander som eksem, psoriasis, eller alvorlig rosacea i det området som skal behandles, kan være kontraindikasjoner.
 10. Ferske kirurgiske inngrep: Områder som nylig har blitt operert på bør ikke behandles før de er fullstendig leget.

NEste behandling