Nyheter
July 12, 2023

Ble beroliget etter føflekksjekk på Ad Fonte Klinikken

Ble beroliget etter føflekksjekk på Ad Fonte Klinikken

Madeleine oppdaget en rød ring rundt en av føflekkene sine, og ble bekymret. Etter å ha tatt en hudsjekk på Ad Fonte Klinikken ble hun raskt beroliget.

– Jeg tok først kontakt med fastlegen min, men der måtte jeg vente tre uker på å få time. Så kontaktet jeg Ad Fonte Klinikken, og de kunne ta imot meg allerede dagen etter, forteller Madeleine.

Rask avklaring

For Madeleine, som fryktet det verste da hun oppdaget at den ene føflekken så unormal ut, var det viktig å få en rask avklaring.

Etter hudsjekken, som ble utført av kosmetisk dermatologisk sykepleier Synnøve Bjerkeskaug, ble hudlege ved Askin konsultert. Synnøve kunne betrygge Madeleine med at det ikke var noe alvorlig galt med føflekken allerede to dager etter hudsjekken.

Kosmetisk dermatologisk sykepleier Synnøve Bjerkeskaug
Kosmetisk dermatologisk sykepleier Synnøve Bjerkeskaug, på Ad Fonte Klinikken

– Den røde ringen viste seg å være et ufarlig utslett, som ble borte av seg selv. Det var betryggende å få dette sjekket ut så fort, sier Madeleine.

Hvordan sjekkes føflekken?

Når du kommer til Ad Fonte Klinikken for å sjekke en føflekk, foretas det en såkalt hudsjekk. I forkant av hudsjekken måtte Madeleine forklare grunnen til at hun tok kontakt, og hva hun ønsket å få sjekket.

– De tok en hudskanning av ansiktet mitt og sjekket de andre føflekkene mine, for å se om noen av de var avvikende, forklarer Madeleine.

– Dersom en kunde kommer til oss for å sjekke en føflekk vil vi sammenligne føflekken det gjelder med resten av føflekkene på kroppen.  Vi ser da på føflekkenes form og farge, og om de er opphøyet eller ikke. Vi ønsker også å vite hvorvidt de har endret seg, sier Synnøve.

– Når vi undersøker føflekken tar vi på en spesiell linse utenpå kameraet på mobiltelefonen. Denne linsen forstørrer og viser alt som skjer på føflekken. Deretter tar vi bilder av føflekken, og sender til dermatologen vi samarbeider med for nærmere undersøkelse, forklarer hun.

Hudskanning

Madeleine ønsket også å sjekke ut et sprengt blodkar i ansiktet, og fikk foretatt en VISIA hudskanning.

Hudsjekk

– Når nye kunder kommer til konsultasjon foretar vi som regel en VISIA hudskanning. Dette er en flott måte å oppdage ting det blotte øyet ikke alltid kan se, sier den dermatologiske sykepleieren.

VISIA hudanalyse er et avansert fotosystem hvor ansiktet fotograferes med et spesielt kamera. Deretter analyseres bildene av et dataprogram. Skanningen viser underliggende forhold i huden, som ofte har betydning for hvordan du opplever huden din, og som har betydning for hvordan huden kommer til å se ut om noen år.

Les mer om Visia hudskanning her.

Setter pris på personlig oppfølging

Som kunde på Ad Fonte Klinikken opplevde Madeleine å få tett og personlig oppfølging fra Synnøve.


Ad Fonte Klinikken


– Jeg synes det var veldig fint å få så tett oppfølging fra den personen som utførte hudsjekken på meg. Da Synnøve fikk svar fra hudlegen tok hun direkte kontakt med meg for å fortelle om det positive resultatet. Kombinert med den korte ventetiden gjorde oppfølgingen at denne sjekken ble en positiv opplevelse, sier Madeleine.

– Vi har tett kontakt med en hudlege som vurderer føflekker og hudplager for oss, sier Synnøve.

Dersom det er behov for behandling eller nærmere undersøkelser bestilles det en videokonsultasjon med en hudlege. Dermed sikrer sykepleierne på Ad Fonte at alle som har vært innom dem får god oppfølging.

Ønsker du å få sjekket huden din? Bestill hudsjekk her.

Synnøve er en kosmetisk dermatologisk sykepleier med lang erfaring. Hovedfeltene hennes er kombinasjonsbehandlinger, laser og injeksjoner.